1500x800_kirjailijat_sivu.png

Tutustu Deadline Kustannuksen kirjailijoihin

Jokaisen tarina on ainutlaatuinen. 


Deadline Kustannuksen kirjailijat kertovat kirjoissaan rikostarinoista sekä tuovat tietoa ja faktaa laadukkaan rikoskirjallisuuden voimin yhteiskunnallisesti tärkeistä aiheista. 

Tutustu kirjailijoihin sekä heidän upeisiin teoksiinsa. 

Pia Puolakka

pia_puolakka_kuva.png

Pia Puolakka työskentelee Rikosseuraamuslaitoksen Keskushallintoyksikössä projektipäällikkönä Älykäs vankila -hankkeessa.

Koulutukseltaan hän on oikeuspsykologi ja psykoterapeutti.

Pia on työskennellyt psykologina vankilassa ja oikeuspsykiatrisilla osastoilla. Hän tekee omalla toiminimellä yhä psykologin ja psykoterapeutin vastaanottotyötä sekä toimii oikeuspsykologian konsulttina PsyJuridica asianajotoimistolle.
Pian kirja Narsistit vankilassa on kuvaus hänen kokemuksistaan vankilapsykologin työssä, ja on samalla kansantajuinen opas persoonallisuushäiriöiden ja psykopatian ymmärtämiseen sekä hoitoon.

Uhrien kokemukset ovat lähellä Pian sydäntä, ja siksi hän on mukana Uskontojen uhrien tuki ry:n ja Narsismin uhrien tuki ry:n toiminnassa.

Vera Miettinen

Vera_4_MV.jpg

Vera Miettinen on helsinkiläinen rikos- ja oikeustoimittaja. Hän on koulutukseltaan media-assistentti, lehtitoimittaja sekä yrittäjä. Miettinen on haastatellut uransa aikana niin rikollisjärjestön johtajia kuin kansanedustajia sekä vieraillut Brasilian pahamaineisessa vankilassa ja joutunut Favelassa huumekartellin kynsiin. Useimmiten Miettisen työmaana on kuitenkin oikeustalo ja haastattelussa ovat rikoksen uhrit, rikoksen tekijät sekä viranomaiset. 

 

Miettinen on myös Deadline Kustannuksen kustannuspäällikkö ja perustaja. Ajatus omasta kustantamosta lähti vuonna 2016 siitä, kun Miettinen näki ja kuuli työssään toinen toistaan mielenkiintoisempia, raadollisia ja kertomisen arvoisia tarinoita. Yksi niistä on 8-vuotiaan Vilja Eerikan tarina, ja tätä kirjaa Miettinen teki Eerikan kuolemasta lähtien.

Vapaa-aikanaan Miettisen voi tavata kuntosalilta, kävelylenkiltä tai ystävien ja perheen seurasta. Miettinen harrastaa sijoittamista  ja tekee mahdollisuuksien mukaan vapaaehtoistyötä Sekasin -chatissa.

Linda Rantanen

linda_rantanen_kirjailijat.png

Kirjoittaminen on ollut Lindalle suuri intohimonsa jo lapsuudesta saakka, mutta vuonna 2014 siitä tuli myös hänen ammattinsa.

Linda aloitti toimittajan uransa paikallislehden palstoilta, ja siirtyi Alibin freelanceriksi, josta ovet aukesivat muihinkin aikakauslehtiin. Vuodesta 2017 hän toimi Iltalehden avustajana, kunnes aloitti vakituisessa työsuhteessa tammikuussa 2021.

Toimittajan töiden lisäksi Linda on käsikirjoittanut kaksi Storytelissa vuonna 2020 julkaistua podcastia: Elämäntyönä rikos sekä Uhrien ääni. Lindalta on ilmestynyt jo kaksi kirjaa Deadline Kustannukselle, ja lisää kirjoja on työn alla. 

Tiia Palmén

Tiia_palmen_dlk.webp

Tiia työskentelee MTV Uutisissa rikos- ja oikeustoimittajana, jossa hän on ollut töissä vuodesta 2017 saakka. Tiia kertoo seuraavansa paljon rikosasioita ja istuvansa oikeudenkäynneissä. Tämän lisäksi hän ankkuroi MTV Uutisaamussa ja Livessä.

 Aiemmin Tiia työskenteli 11 vuoden ajan Iltalehdessä, jossa hän erikoistui ja perehtyi rikostoimittamiseen. Hän seurasi paljon isoja rikostapauksia ja oikeudenkäyntejä. Ennen Iltalehteä Tiia teki työtä maakuntaradioissa ja paikallislehdessä.

 

Tiian kirja Koskelan teinisurma on aiheeltaan raskas ja järkyttävä, koska se käsitteli niin poikkeuksellista ja julmaa rikosta. Silti itse kirjantekoprosessi oli Tiian sanojen mukaan hyvin antoisa ja opettavainen. Hän kertoi käyneensä todella kiinnostavia keskusteluja lukuisten ihmisten kanssa Koskelan teinisurmasta, ja hän sai myös sellaista tietoa, jota ei voitu kirjassa julkaista. Tiia koki myös tärkeäksi kirjoittaa juuri tästä rikoksesta. Kirjassa pyritään avaamaan tapauksen taustoja, jotta vastaavanlaisia tekoja pystyttäisiin jatkossa estämään.

Kari Hautamäki

kari_hautamaki_kirjasivu.png

Kari on ruotsinsuomalainen ensihoitaja, ja hän valmistuu opettajaksi joulukuussa 2021.

Ensihoitajana hän on työskennellyt niin maalla, merellä kuin ilmassa, ja useammassa eri maassa. Tällä hetkellä hän toimii ensihoitajana ambulanssissa Tukholmassa.

 

Esikoiskirjailijana ja ei-ammattikirjailijana Kari kertoo kirjan kirjoittamisen olleen kaiken kaikkiaan opettavainen ja silmiä avaava prosessi. Kaikki kirjan kirjoittamiseen ja julkaisemiseen liittyvä on ollut hänen mielestään yllättävän erilaista kuin esimerkiksi tieteellisten artikkeleiden tai julkaisujen kirjoittaminen, vaikka itse kirjoittaminen onkin hyvin samankaltaista. Karin mielestä kirjoittaminen oli kuitenkin positiivinen kokemus – jopa niin positiivinen, ettei hän sulje pois mahdollisuutta kirjoittaa lisää kirjoja tulevaisuudessa.

Rebekka Härkönen

rebekka_harkonen_mv_1200x1200_kirjasivu.png

Rebekka Härkönen on Turun Sanomien palkittu rikos- ja oikeustoimittaja.

Hänen esikoisteoksensa Valmis tappamaan - kaksinkertaisen elinkautisvangin tarina julkaistiin 27. lokakuuta, ja se käsittelee Pasi Rädyn elämänkaarta.

YHTEYSTIEDOT

Onko sinulla rikosmaailmasta tarina kerrottavana?
Haluaisitko kirjoittaa kirjan? Lue lisää täältä tai ota suoraan meihin yhteyttä.

info@deadlinekustannus.fi

Kaj Franckin katu 1 TT 5

00750 Helsinki