Kari Hautamäki

kari_hautamaki_kirjasivu.png

Kari on Ruotsin Gävlestä lähtöisin, ja tänä päivänä hän asuu Tukholmassa. Kari työskentelee ensihoitajana ambulanssissa, ja joulukuussa 2021 hän valmistui opettajaksi. 

Ensihoitajana hän on työskennellyt niin maalla, merellä kuin ilmassa, ja useammassa eri maassa.

 

Ennen ensihoitajan työtä Kari oli aktiivinen urheilija ja hän oli mukana Suomen yhdistetyn nuorten maajoukkueessa. Nykyään Kari liikkuu edelleen aktiivisesti, mutta lähinnä omaksi huvikseen ja työkunnon ylläpitämiseksi. Karia kiinnostaa myös historia dokumenttien ja musiikin muodoissa. Kari kirjoittaa kirjalleen jatko-osaa, joka julkaistaan vuode 2022 lopulla tai 2023 lopulla.

 

Rebekka Härkönen

rebekka_harkonen_mv_1200x1200_kirjasivu.png

Rebekka kirjoittaa siitä, mistä puhutaan. Hän on työskennellyt parikymmentä vuotta sanomalehtitoimittajana Turun Sanomissa ja Lännen Mediassa.

Rebekka seuraa työkseen rikos- ja oikeusasioita esimerkiksi oikeussaleissa ja rikospaikoilla. Rebekka kohtaa paljon rikosten uhreja ja heidän omaisiaan sekä rikoksentekijöitä.

 

Rebekka on palkittu journalistisesta työstään useilla palkinnoilla. Hän on saanut  Suuren journalistipalkinnon, tutkivan journalismin Lumilapio-palkinnon ja Sanomalehtienliiton Vuoden juttu -palkinnon Turun Kupittaan mielisairaalan potilaiden kaltoinkohtelua koskevista jutuistaan. Vuonna 2022 Rebekka on ehdolla Lumilapio-palkinnon saajaksi naantalilaisessa hevostallissa epäillyn hyväksikäyttövyyhdin paljastamisesta.

 

Rebekan sydän sykkii vääryyksien ja järjestelmävirheiden esiin nostamiselle. Sydämessä riittää tilaa myös tarinankertomiselle.

 Rebekalta ilmestyi syksyllä vuonna 2021 Deadline Kustannuksen kirja Valmis tappamaan – kaksinkertaisen elinkautisvangin tarina. Kirja kertoo raakoja murhia tehneestä miehestä, joka on viettänyt vankilassa muutamaa vuotta lukuun ottamatta koko aikuiselämänsä.

Rebekan tuoreimmat aluevaltaukset ovat true crime -podcasteissa ja fiktiivisessä dekkarisarjassa. Ensimmäinen podcast-sarja ilmestyy heinäkuussa ja dekkarisarjan esikoisromaani keväällä 2023.

 

Rebekan tunnistaa ympäriinsä roiskuvasta huumorista. Turhantärkeilyn hän unohti eräälle taksitolpalle vuosituhannen alussa, eikä ole sitä sen koommin kaivannut. Rebekka tuulettaa aivojaan merenrannoilla, metsissä ja ystävien kanssa. Hänen autonsa takana kolisee jatkuvasti joku uusi romuläjistä pelastettu puulipasto, joka hänen on ihan pakko kunnostaa. Kotiinsa Rebekka tarvitsisi lisää seiniä, että saisi ripustettua esille kaikki kirpputoreilta pelastetut taideaarteet ja itse piirretyt ihanuudet. ​

Vera Miettinen

022721veramiettinen_edited.jpg

Vera on helsinkiläinen rikos- ja oikeustoimittaja. Hän on koulutukseltaan media-assistentti, lehtitoimittaja sekä yrittäjä. Vera on haastatellut uransa aikana niin rikollisjärjestön johtajia kuin kansanedustajia sekä vieraillut Brasilian pahamaineisessa vankilassa ja joutunut Favelassa huumekartellin kynsiin. Useimmiten Veran työmaana on kuitenkin oikeustalo ja haastattelussa ovat rikoksen uhrit, rikoksen tekijät sekä viranomaiset. 

 

Vera on myös Deadline Kustannuksen kustannuspäällikkö ja perustaja. Ajatus omasta kustantamosta lähti vuonna 2016 siitä, kun Vera näki ja kuuli työssään toinen toistaan mielenkiintoisempia, raadollisia ja kertomisen arvoisia tarinoita. Yksi niistä on 8-vuotiaan Vilja Eerikan tarina, ja tätä kirjaa Vera teki Eerikan kuolemasta lähtien.

Vapaa-aikanaan Veran voi tavata kuntosalilta, kävelylenkiltä tai ystävien ja perheen seurasta. Vera harrastaa sijoittamista, on ympäristöhippi ja lahjoittaa mahdollisuuksien mukaan rahaa hyväntekeväisyyteen.

Tiia Palmén

tiiapalmen_edited.jpg

Tiia työskentelee MTV Uutisissa rikostoimituksen päällikkönä ja huippusuositun Rikospaikan toisena toimittajana. Tiia seuraa paljon rikosasioita ja istuu oikeudenkäynneissä. 

 Aiemmin Tiia työskenteli 11 vuoden ajan Iltalehdessä, jossa hän erikoistui ja perehtyi rikostoimittamiseen. 

 

Tiian kirja Koskelan teinisurma on aiheeltaan raskas ja järkyttävä, koska se käsitteli niin poikkeuksellista ja julmaa rikosta. Silti itse kirjantekoprosessi oli Tiian sanojen mukaan hyvin antoisa ja opettavainen. Hän kertoi käyneensä todella kiinnostavia keskusteluja lukuisten ihmisten kanssa Koskelan teinisurmasta, ja hän sai myös sellaista tietoa, jota ei voitu kirjassa julkaista. Tiia koki myös tärkeäksi kirjoittaa juuri tästä rikoksesta. Kirjassa pyritään avaamaan tapauksen taustoja, jotta vastaavanlaisia tekoja pystyttäisiin jatkossa estämään.

Pia Puolakka

pia_puolakka_kuva.png

Pia työskentelee Rikosseuraamuslaitoksen Keskushallintoyksikössä projektipäällikkönä

Älykäs vankila -hankkeessa.

Koulutukseltaan Pia on oikeuspsykologi ja psykoterapeutti.

Pia on työskennellyt psykologina vankilassa ja oikeuspsykiatrisilla osastoilla. Hän tekee omalla toiminimellä psykologin ja psykoterapeutin vastaanottotyötä sekä toimii oikeuspsykologian konsulttina PsyJuridica asianajotoimistolle.
Pian kirja Narsistit vankilassa on kuvaus hänen kokemuksistaan vankilapsykologin työssä, ja on samalla kansantajuinen opas persoonallisuushäiriöiden ja psykopatian ymmärtämiseen sekä hoitoon.

Uhrien kokemukset ovat lähellä Pian sydäntä, ja siksi hän on mukana myös Uskontojen uhrien tuki ry:n ja Narsismin uhrien tuki ry:n toiminnassa.

Petri Rainiala

petri_rainiala_7_edited.jpg

Petri aloitti yli 40 vuotta kestäneen virkamiesuransa vuonna 1979 tullin rikostutkinta- ja tiedustelutehtävissä. 1990-luvun alussa Petri siirtyi Helsingin poliisilaitokseen huumerikostutkijaksi. Vuodesta 2001 lähtien hän toimi asiantuntija- ja tutkinnanjohtajatehtävissä huume-, väkivalta- sekä järjestäytyneen rikollisuuden parissa. Petri jäi eläkkeelle heinäkuussa 2021.

Poliisin päällystökoulutuksen jälkeen vuonna 2009 Petri suoritti Turun Yliopistossa oikeustieteen lisensiaatin tutkinnon. Tällöin hän tutustui myös tieteen haarana kriminologiaan, joka tarkastelee rikollisuutta yhteiskunnallisena ilmiönä. Petriä kiinnostaa ihmisten käyttäytyminen, sillä se selittää myös rikollista käyttäytymistä ja niiden syitä.

Vaikka Petrin työura ja mielenkiinto liittyy yhteiskunnan synkimpiin puoliin, vastapainoa antaa kuntoilu ja liikunta niiden eri muodoissa. Monipuolinen lukuharrastus kuuluu myös  Petrin päivittäisiin askareisiin. Joskus lukulistalla on jotain vähän kevyempääkin.

Linda Rantanen

linda_rantanen_6_edited.jpg

Kirjoittaminen on ollut Lindalle suuri intohimo jo lapsuudesta saakka, mutta vuonna 2014 siitä tuli myös hänen ammattinsa.

Linda aloitti toimittajan uransa paikallislehden palstoilta ja siirtyi Alibin freelanceriksi. Sieltä ovet aukesivat muihinkin aikakauslehtiin. Vuodesta 2017 Linda toimi Iltalehden avustajana, kunnes aloitti vakituisessa työsuhteessa tammikuussa 2021.

Toimittajan töiden lisäksi Linda on tehnyt podcasteja. Storytelissa julkaistiin vuonna 2020 Lindan käsikirjoittamat Elämäntyönä rikos sekä Uhrien ääni -podcastit, ja vuonna 2021 hän teki Vera Miettisen kanssa Selvittämättömät -podcastin. Lindan Koodi 081 -miniäänikirjoja julkaistaan vuoden 2022 aikana Suplassa.  Lindalta on ilmestynyt jo kaksi kirjaa Deadline Kustannukselle, ja lisää kirjoja on työn alla. Perhesurmista kertova kirja Kun kukaan ei kuule julkaistaan kesällä 2022, ja Turussa sattuneita rikoksia käsittelevä teos Rikosten Turku myöhemmin samana vuonna.

Linda seuraa rikosaiheisia julkaisuja ja lukee rikoskirjallisuutta myös työajan ulkopuolella. Hän on kiinnostunut rikosten taustoista sekä ihmismielen toiminnasta. Vapaa-ajalla Linda rentoutuu nauttien terapialounaita ystävien kanssa, viettäen aikaa perheen parissa, halaillen puita sekä pitäen Netflix-maratoneja. Linda rakastaa Lappia ja haaveilee kirjoitusretriitistä erämaamökissä.

Jussi Wahe

_edited_edited.png

Jussi on työskennellyt poliisina kolmen vuosikymmenen ajan, ja suuren osan siitä hän on toiminut väkivaltarikosyksikön eli murharyhmän tutkijana. Tällä hetkellä hän työskentelee ryhmänjohtajana yksikön yleisjaoksessa sekä tutkinnanjohtajana poliisitutkinta-asioissa kuten kadonneiden etsinnässä ja kuolemansyyntutkinnassa. Lisäksi Jussi on toiminut YK-rauhanturvaajana Libanonissa ja antanut virka-apua Thaimaan tsunamissa menehtyneiden tunnistamisessa. Jussi on Helsingin poliisilaitoksen uhrintunnistusyksikön yhteyshenkilö.

 

Jussi on menestynyt CrossFitin ikämiessarjoissa Suomessa ja kilpaillut lajissa ympäri Eurooppaa. Hän harrastaa myös kalastusta ja on osallistunut vuosittain valtakunnalliseen hauenkalastuskilpailuun työporukan kanssa. Jussilla on kolme lasta, joista vanhin valmistuu ylioppilaaksi. Kotona Jussia ilahduttaa bullmastiffipentu "Jimmy Hoffa" sekä kalju don sfinx -rotuinen kissa "Honey". Hermonsa Jussi nollaa kerran vuodessa lähtemällä kahden kaverin kanssa Lappiin retkeilemään ja kalastamaan.

 

Jussi kertoo kirjassaan Väkivallan Virkamies mieleenpainuvimmista keikoistaan. Lisäksi hän kuvailee kirjassa poliisin rikostutkintamenetelmiä ja kadonneiden etsinnän vaiheita. Jussi suunnittelee jo uuden kirjan kirjoittamista.

YHTEYSTIEDOT

Onko sinulla rikosmaailmasta tarina kerrottavana?
Haluaisitko kirjoittaa kirjan? Lue lisää täältä tai ota suoraan meihin yhteyttä.

info@deadlinekustannus.fi

Kaj Franckin katu 1 TT 5

00750 Helsinki