KANSI.jpg

ELINKAUTINEN

– Murhasta tuomitun räppärin tarina

Räppäri Sonny Nyman tuomittiin murhasta elinkautiseen vankeusrangaistukseen vuonna 2005. Juuri ennen tuomiotaan Nyman oli nousemassa tähtitaivaalle Remu Aaltosen avustamana, mutta kun vankilan portti kävi, haaveet meinasivat jäädä toteutumatta.

Nyman kertoo kirjassaan raadollisen rehellisesti elämästään peruuttamattoman rikoksensa jälkeen ja ennen sitä. Hän eli lapsuutensa ja nuoruutensa kahdessakymmenessä lasten- ja nuortenkodissa, ja yhteensä Nyman on viettänyt laitoksissa elämästään yli 33 vuotta. Sairastuttuaan vankilassa vakavasti ja kuoleman porteilla Nyman kieltäytyi hoidosta ja kysyi, onko hänellä oikeus elää, kun hän on vienyt toisen ihmisen hengen.

Nyman kertoo kirjassaan myös yli viidestätoista vuodesta Suomen eri vankiloissa, ja siitä, kuinka hän perusti suositun räp-bändin D.S.G:n. Sen biisejä on kuunneltu Youtubessa yli kuusi miljoonaa kertaa.

Osta kirja verkkokaupasta edulliseen hintaan.

Sonny Nyman
Kuva: Satu Nyström

Nyman valmistui vankilassa nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaajaksi, ja hän on tehnyt nuorisotyötä useamman vuoden ajan. Nyman haluaakin omalla esimerkillään näyttää, kuinka kuka tahansa voi muuttaa elämänsä suuntaa. Nyman on käynyt myös luennoimassa sosiaalialan ammattilaisille ja opiskelijoille.

 

Nyman asuu tällä hetkellä Espanjassa puolisonsa kanssa. Hänen toiveena on, että terveys kestäisi vielä pitkään, sillä hänen  haaveensa perheen perustamisesta on pian toteutumassa.

Nyman viihtyy Espanjassa, sillä siellä hän ei ole kenellekään pelkästään ex-vanki tai romani. Nyman viettää rauhallista vapaa-aikaa puolisonsa Inkan ja koiransa Donnan kanssa sekä pelaten rahapelejä (vastuullisesti!).