koskelan teinisurma png.png

KOSKELAN TEINISURMA

MTV Uutisten rikos- ja oikeustoimittaja Tiia Palmén kirjoittama kirja Koskelan teinisurmasta julkaistaan 5. heinäkuuta 2021.
 

Joulukuun alussa Helsingin Koskelassa tapahtunut alaikäisten tekemä henkirikos järkytti koko Suomea. Mitä enemmän tapauksesta paljastui yksityiskohtia, sitä karmivammaksi se ilmeni. Julman teon uhriksi joutunut 16-vuotias poika oli lastensuojelun asiakas. Kiusaaminen oli jatkunut pitkään, ja sitä oli tapahtunut järjestelmällisesti joka viikko.

Koskelan teinisurma -teos kertoo tapahtumien taustoista sekä oikeuden käsittelystä. Kirjassa pyritään valottamaan tietoa kiusaamisväkivallasta sekä kertomaan siitä sellaisia merkkejä, joita meidän kaikkien olisi hyvä tunnistaa ajoissa.

Tietoja kirjaa varten on kerätty poliisin tutkinnasta, oikeudenkäynnistä sekä uhrin ja epäiltyjen lähipiirin haastatteluista. Lisäksi kirjaa varten on haastateltu muun muassa lastensuojelun ammattilaisia sekä muita viranomaisia. Kirjassa käsitellään myös laajemmin nuorten tekemiä henkirikoksia sekä kiusaamista.

Osa kirjan tuotoista lahjoitetaan vähävaraisten nuorten perheille.

Kirja on saatavilla verkkokaupastamme ja myöhemmin SOK:n myymälöistä sekä Suomalaisesta kirjakaupasta. Äänikirja on yksinoikeudella Suplassa 6.8. asti, jonka jälkeen teoksen voi kuunnella kaikilla suomalaisilla äänikirjapalveluilla.

Tiia Palmén
tiia palmen mustavalko.png

Kirjan kirjoittaja Tiia Palmén työskentelee tällä hetkellä rikos- ja oikeustoimittajana MTV Uutisissa. Ennen sitä Palmén työskenteli samoissa tehtävissä Iltalehdessä. Palmén on seurannut läheltä monia viime vuosien isoimpia oikeudenkäyntejä: Anneli Auerin miehen murhan käsittelyä, Aarnion huumerikosvyyhtiä sekä sarjamurhaajaksi todetun hoitajan Aino Nykopp-Kosken murhaoikeudenkäyntiä.

 

Palmén on uutisoinut rikostapauksista myös paikan päällä, kuten Jokelan ja Kauhajoen koulusurmissa sekä Sellon ammuskelussa. Palmén on seurannut oikeudenkäyntejä myös ulkomailla: Norjassa Breivikin iskun käsittelyä sekä sukellusvenemurhaaja Peter Madsenin oikeudenkäyntiä Tanskassa. Palmén on myös kirjoittanut toimittajauransa aikana lukuisia juttuja lastensuojelusta sekä lapsiin ja nuoriin kohdistuneista rikoksista.