Yli 100 000 myytyä kirjaa

Päivitetty: 25. loka 2021

Deadline Kustannuksen ensimmäisen kirjan julkaisusta on kulunut vuosi, ja on aika katsoa taaksepäin hetken. Katselen sitä kyllä mielelläni, ja vielä näin yrittäjän päivänä.


DLK on julkaissut tähän mennessä viisi kirjaa, ja niitä on kuunneltu tai luettu yli 100 000 kertaa. Ajatelkaa. 280 kertaa päivässä.


Mielestäni lukuja tärkeimpiä mittareita menestykselle on kaksi asiaa. Ensimmäinen on lukijoiden ja kuuntelijoiden palaute. On hienoa, kun kirjasta tulee viestejä sekä puolesta että vastaan. Se kertoo, että olemme oikean asian äärellä. Aihe herättää tunteita, ja sillä on silloin merkitystä. Pahinta on, jos ei tulisi mitään palautetta. Koskelan teinisurma -teos pisti palautustulvan aivan uudelle levelille, mutta toisin kuin odotimme, palautteiden sävy on ollut positiivista, samantapaista kuin Eerikakirjasta. Kumpaakin teosta pidetään yhteiskunnallisesti äärimmäisen tärkeinä.


Toinen menestyksen mittari on uusien kirjailijoiden ja tarinoiden saavuttaminen. Varmasti ensi vuoden mielenkiintoisin kirja on Helsingin murharyhmän poliisin työelämäkerta.

Tänä vuonnakin on vielä tulossa mielettömiä teoksia. Et sinä (vielä) kuole on ensihoitajan tositarinoita ambulanssista. Kirja on kaikessa huumorissaan ja raakuudessaan uskomaton. Se on sellainen kirja, jonka yksityiskohdat muistaa koko loppuelämän.