top of page

DLK lahjoitti 5000 euroa nuorten toimintaan


Deadline Kustannus lahjoitti Mielenterveyden keskusliitolle 5000 euroa. Rahat ovat Koskelan teinisurma -teoksen tuotoista.


Lahjoitus kohdennettiin kokonaisuudessaan mielenterveysongelmia kokevien nuorten toimintaan niin, että rahalla tuotetaan uutta materiaalia. Sen avulla MTKL tavoittaa paremmin niitä nuoria aikuisia, joilla on ahdistusta tai haasteita arjen sujuvuudessa.


MTKL kehittää nuorille kaksi eri ryhmää, joista toinen on Elämäni ohjakset, ja joka auttaa siihen osallistuvia nuoria löytämään uuden suunnan elämälleen. Osallistujilla on usein haastava elämäntilanne, kun he eivät esimerkiksi ole päässeet opiskelemaan tai työelämään, eivätkä he jaksa suorittaa opintojaan. Voimavarat eivät riitä työn hakemiseen tai työssä käymiseen. Elämän ohjakset -ryhmässä nuori saa kokemuksen siitä, että hän ei ole yksin vaikeuksiensa kanssa. Nuori saa vertaistukea ja vahvistusta omalle itsetunnolleen.

Ryhmän avulla useampi nuori on rohkaistunut hakemaan apua omaan tilanteeseensa terveydenhuollosta tai terapiasta ja osa on rohkaistunut hakemaan opiskelemaan. Joskus tärkeä oivallus on ollut se, että voimavarat eivät riitä juuri nyt muuhun kuin omasta hyvinvoinnista huolehtimiseen.


Toinen ryhmä on nimeltään Suorittajasta itsenäiseksi, ja se on tarkoitettu heille, jotka vaativat itseltään paljon, ja joille mielenterveyden ongelmista toipuminenkin on suorittamista. Ryhmä opettaa myötätuntoista suhtautumista itseen ja muihin, tunnistamaan tunteita, toiveita ja tarpeita. Näissä ryhmissä on aina ohjaaja mukana.

Näiden lisäksi lahjoituksella toteutetaan nuorille suunnattu, ahdistukseen liittyvä webinaari. Erilaiset ahdistuneisuushäiriöt ovat todella yleisiä, mutta toisaalta nuoruudessa ahdistusta koetaan monista eri syistä. Mikä on tavallisen ahdistuksen ja ahdistuneisuushäiriön ero? Mikä auttaa ahdistukseen? Näitä aiheita käsittelevällä webinaarilla MTKL tavoittaa noin 150 nuorta.14 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page