top of page

DLK:n vuosi ja katsaus tulevaan

(Kirjoittaja on DLK:n toimitusjohtaja ja perustaja)

Vuosi 2021 oli DLK:n ensimmäinen kokonainen kalenterivuosi, ja julkaisimme sen aikana viisi kirjaa. Koskelan teinisurma -teos herätti kesällä paljon keskustelua ja kysymyksiä, mutta lopulta sen suosio on ollut merkittävä reilusti yli 20 000 myydyllä kappaleella.


Uskon, että olen ainoa kustantaja tässä maassa joka voi sanoa näin: toivoisin todella, ettei meidän olisi tarvinnut julkaista näitä teoksia.

Samoihin aikoihin julkaistiin Musta Raivoneljä nuoren tekemää henkirikosta. Kirjan tarinalliset kertomukset olivat lukijoiden mieleen, ja myös kirjan asiantuntijakommenteista on pidetty paljon.

Lokakuussa julkaistiin kolme kirjaa:

Et sinä (vielä) kuole kertoo ensihoitajan työstä ambulanssissa. Teos oli ensimmäinen vastaava alkuperäisesti suomenkielisenä ilmestynyt teos, ja osittain siksi kirja on ollut lukijoiden mieleen. Teoksen julkaisusta on vasta pari kuukautta, mutta jo nyt sitä on myyty noin 17 000 kappaletta.

Rikosten Rauma taas yllätti supersuosiollaan, ja erityisesti sen kovakantinen versio on ollut huippumenestys. Ensimmäinen painos myytiin loppuun alle viikossa, ja toinen painos ennakkomyyntiin jo paljon ennen sen ilmestymistä. Rikosten Rauma oli ensimmäinen DLK:n kirjasarjasta Rikoksia kaupungeittain, ja ensi vuonna matka jatkuu Turkuun.


Kolmas tänä vuonna ilmestynyt kirja Valmis tappamaan käsitteli kaksinkertaisen elinkautisvangin tarinan, ja siinä samalla kirjassa avattiin suomalaista lainsäädäntöä liittyen henkirikoksiin. Kirja kertoo mielenkiintoisella tavalla myös valtamedian rikostoimittajan työstä ja sen vaaroista.
Osuimme siis jälleen sellaisiin rikosmaailman aiheisiin, joista on puhuttava niin kuin ne oikeasti ovat tapahtuneet. Uskon, että DLK:n tarkoitus tässä maailmassa onkin rikkoa ihmisten omia kuplia ajattelemaan toisin ja näkemään, mitä pinnan alla voikaan tapahtua.

Ja tosiaan, pian voimme oikeasti puhua maailmasta – tai ainakin Euroopasta. Ennen joulua DLK myi neljän kirjansa käännösoikeudet viidelle eri kielelle.


Kaiken kaikkiaan vuosi on ollut siis enemmän kuin osasimme edes odottaa.

Kiitos kirjailijoille sekä DLK:n tiimille ja tietenkin kuuntelijoille ja lukijoille.


Vuosi 2022 tulee olemaan vähintäänkin yhtä jännittävä. Julkaisemme yhteensä 12 kirjaa, eli yli tuplasti saman määrän kuin tänä vuonna. Tiedotamme kevään kirjoista maaliskuun aikana, mutta yhden niistä voin jo paljastaa: Helsingin väkivaltarikosyksikön (murharyhmä) rikosylikonstaapelin Jussi Wahen teos tulee olemaan yksi vuoden puhutuin kirja. Wahe on muun muassa Riina Mäkisen katoamisen tutkinnanjohtaja, ja hän kertoo kirjassaan myös ajastaan Thaimaassa, työtehtävästä tsunamin jälkeisessä sekasorrossa. Wahe toteaa teoksessaan, ettei mikään aiempi kokemus auttanut kohtaamaan sitä ruumismäärää ja toivotonta ihmisten surua.


Uskon myös, että olen ainoa kustantaja tässä maassa joka voi sanoa näin: toivoisin todella, ettei meidän olisi tarvinnut julkaista näitä teoksia. Toivon myös, että tulevaisuudessa voisimme ennaltaehkäistä rikoksia niin, että DLK:lla ei enää olisi aiheita mistä voisi julkaista kirjoja. Tämä on kuitenkin täysin absurdi toive.


Toivonkin sen sijaan mahdollisimman rikoksetonta uutta vuotta 2022. Tehkää hyviä valintoja!


T: Vera
48 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki