top of page

"Eerika-kirjan suosio yllätti"

Päivitetty: 16. maalisk. 2021

(Kirjoittaja on Eerika-kirjan kirjoittaja ja DLK:n kustannuspäällikkö)


Kahdeksan vuoden työ on nyt valmis, ja kirjoittamani tarina 8-vuotiaasta Vilja Eerikasta julkaistiin eilen 4.12.


On ollut hienoa nähdä, miten paljon kirja on saanut huomiota mediassa. Jo nyt olen saanut myös posiitivista palautetta kirjasta. Esimerkiksi yksi sosionomiksi työskentelevä kertoi lukeneensa kirjan yhdeltä istumalta ja saavansa siitä hyödyllisiä ajatuksia omaan tulevaan työhönsä. Kiitokset siis kaikille palautteen antajille. Vielä hienompaa on ollut nähdä kirjan myötä noussut keskustelu lasten väkivaltaepäilyihin puuttumisesta.


Yksi itselleni mieleenpainuvimmista kohtauksista kirjassa on se, kun Eerikan isän naapuri kuuli lähes sanatarkasti, kun Eerikaa haukuttiin. Selkeitä ääniä kuului myös pahoinpitelystä. Naapuri ei kuitenkaan tiennyt, mikä on tavallista kasvatusta ja mikä ei, eikä hän ilmoittanut havainnoistaan mihinkään.


Uskon, että erityisesti nyt korona-aikaan joidenkin lapsien koti on kaikkea muuta kuin turvallinen, ja siksi kaikkien on syytä olla valppaana. Pienikin epäily on tarpeeksi vahva signaali ilmoituksen tekemiseen. Jos siis kuulet tai näet väkivallan merkkejä, tee ilmoitus poliisille ja lastensuojeluun tai akuutissa tilanteessa hätäkeskukseen.
100 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki