Kustantamon tarina

Päivitetty: 16. maalis 2021

Tämä tarina alkoi oikeastaan jo vuosia sitten. Äitini on graafinen suunnittelija, ja kun olin pieni, äiti työskenteli WSOY:lla. Olin monesti Bulevardilla mukana, ja kirmailin kirjantuoksuisilla käytävillä sekä leikin tekeväni samaa työtä kuin muut.
Vuonna 2016 sain idean perustaa oman kirjakustantamon. Vuodet rikostoimittajana olivat näyttäneet sen, kuinka paljon tarinoita on. Ihan tavallisten ihmisten tarinoita, jotka koskettavat meitä kaikkia.

Vuosien aikana Deadline Kustannuksen missio sitten vahvistui. Halusin tuoda markkinoille sellaisen kustantamon, joka kustantaa aivan tavallisia rikostarinoita, sellaisia, joita muut eivät välttämättä kustantaisi. Halusin myös, että kustannussopimus ei edellytä valmista käsikirjoitusta: DLK tarjoaa kirjailijalle täyden tuen ensimmäisten sanojen kirjoittamisesta aina markkinointiin asti. Halusin tuoda kirjamaailmaan myös sen ajatuksen, joka on itselleni vuosien aikana muodostunut: jokaisella on toinen – joskus kolmaskin – mahdollisuus muuttaa elämänsä suuntaa. Inhimillisyys kunniaan. Toisen auttaminen kunniaan. Emme pysty valitsemaan sitä, minkälaiseen perheeseen synnymme, mutta pystymme vaikuttamaan siihen, mihin polkumme vie.

Nämä kaikki kehityksen suunnat ja ajatukset kiteytyivät lopulta yhteen lauseeseen: jokaisen tarina on ainutlaatuinen.


Deadline Kustannus oli syntynyt.