ELINKAUTINEN.jpg

"Meilahdesta minut siirrettiin teho-osastolle. Lihakseni, niveleni, maksani, munuaiseni ja sydänpussini olivat tulehtuneet. Sydämessäni oli myös nestettä. Keuhkokuume oli ollut minulla nyt jo kahdeksan viikkoa. Kieltäydyin teholla kuitenkin hoidosta, koska halusin kuolla. Halusin luovuttaa. Kysyin lääkäriltä, kauanko kestää, että kuolen, mutta hän sanoi, ettei sellaista pystynyt ennustamaan. Lääkäri kuitenkin lupasi kivuttoman kuoleman. Tämähän oli minulle kuin olisin saanut lottovoiton. Elinkautista vankeusrangaistusta oli kulunut vasta kolme ja puoli vuotta, eivätkä tulevaisuuden näkymät olleet hirveän lupaavat. Kysyin lääkäriltä, että ansaitsenko muka itse elää, kun olen riistänyt jonkun toisen ihmisen hengen. Lääkäri ei kommentoinut mitään.

Nyman tuomittiin murhasta elinkautiseen vankeusrangaistukseen vuonna 2005. Juuri ennen tuomiotaan Nyman oli nousemassa tähtitaivaalle Remu Aaltosen avustamana.

Nyman eli lapsuutensa ja nuoruutensa kahdessakymmenessä lasten- ja nuortenkodissa, ja yhteensä hän on viettänyt laitoksissa elämästään yli 33 vuotta.

Nyman kertoo kirjassaan raadollisen rehellisesti elämästään peruuttamattoman rikoksensa jälkeen.
Sairastuttuaan vakavasti ja kuoleman porteilla Nyman kieltäytyi hoidosta ja kysyi lääkäriltä, onko hänellä oikeus elää, kun hän on vienyt toisen ihmisen hengen.

Nyman kertoo kirjassaan myös yli kolmestatoista vuodesta Suomen eri vankiloissa, ja siitä, kuinka hän perusti suositun räp-bändin D.S.G:n. Sen biisejä on kuunneltu Youtubessa yli kolme miljoonaa kertaa. Nyman valmistui vankilassa myös nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaajaksi, ja vapauduttuaan Nyman on tehnyt töitä nuorten parissa sekä luennoinut kokemusasiantuntijana. Nyman haluaakin omalla esimerkillään näyttää, kuinka kuka tahansa voi muuttaa elämänsä suuntaa. Kirjassa kerrotaan myös huumemaailmasta ja kritisoidaan romanikulttuurin ylimalkaisia sääntöjä.

Osa kirjan tuotoista lahjoitetaan suomalaisille vähävaraisille perheille.

Osta kirja ennakkoon!

Tuote ilmestyy 4.9 ja toimitetaan sen jälkeen.

SONNY NYMAN

Nyman valmistui vankilassa nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaajaksi, ja vapauduttuaan hän on tehnyt töitä nuorten parissa sekä luennoinut kokemusasiantuntijana. Nyman haluaakin omalla esimerkillään näyttää, kuinka kuka tahansa voi muuttaa elämänsä suuntaa.

© 2020 by DEADLINE KUSTANNUS OY

0