top of page
TRAG_KANSI_ÄÄNI_UUSI.jpg

Niinä hetkinä, kun isän kuolema tuntui epärealistiselta, Ilona uppoutui kehittämäänsä elokuvamaiseen fantasiaan. Hänen kuvitelmissaan isä ilmestyi yllättäen hänen luokseen ja kertoi olleensa kaikki nämä vuodet piilossa. Hän kertoi Ilonalle lavastaneensa oman kuolemansa, sillä hän oli oikeasti salainen agentti.

Kun nuoren ihmisen läheinen kuolee henkirikoksen uhrina, maailma ympärillä pysähtyy. Tunteet syöksyvät yhtenä ryöppynä kuin hyökyaalto. Yhtäkkiä on aika ennen läheisen kuolemaa ja sen jälkeen. Mihin tästä voi jatkaa? Kenelle voin puhua? Mistä saan apua? Mistä tulevat kaikki nämä tunteet ja ajatukset ja mitä ne tarkoittavat?


Kolme läheisensä menettänyttä kertoo tässä kirjassa tarinansa. Ensireaktio on shokki ja valtava suru. Etenkin nuorelle ihmiselle läheisen henkirikos on merkittävä käännekohta. Perheen, ystävien ja ammattilaisten tuella elämä kuitenkin jatkuu.


Tragedian varjossa kasvanut on opas vaikeaan elämäntilanteeseen. Se antaa neuvoja vaikeidenkin tunteiden kohtaamiseen ja kertoo henkirikosten uhrien omaisten tukipalveluista ja kriisityöstä. Kirjassa on hyödyllistä tietoa myös vanhemmille nuoren tukemisesta ja vinkkejä nuorten tukipalveluista. Kirja sopii kaikenikäisille nuorille ja aikuisille lukijoille.

Kirjan tiedot perustuvat kolmen henkirikosten uhrien omaisten sekä asiantuntijoiden, kuten sosiaalipsykologin, ensihoitajan ja poliisin haastatteluihin. Tragedian varjossa kasvanut on ensimmäinen tietokirja henkirikosten uhrien läheisille. Kirjoittaja Riina Kruut on yrittäjä ja viestinnän
ammattilainen.

Kirja julkaistaan äänikirjana ja e-lukupalveluissa 18.10.2022.

bottom of page