TULOSSA 2021

Deadline Kustannus julkaisee tänä vuonna useita koskettavia ja kiinnostavia rikoskirjoja. Kesän aikana ilmestyvät teokset Koskelan teinisurma ja Musta Raivo käsittelevät nuorten tekemiä henkirikoksia. Loppuvuodesta DLK:n kirjat vievät ambulanssin etupenkille sekä syventyvät palkitun rikostoimittajan kanssa Suomen pisimmän elinkautisvangin elämänkaareen.  

Kari Hautamäki:

Ambulanssin kyydissä

Tunteita herättävä kertomus sankarityöstä vie lukijan rikospaikoille juuri tapahtumien jälkeen.

”Vasta työtehtävien kuluessa selvisi, että perheenisä oli sytyttänyt talon palamaan, ja perheen äiti oli menehtynyt. Perheen alaikäinen poika oli myös kadoksissa, mutta myöhemmin hän löytyi talosta menehtyneenä. Ilmoitin lakonisesti perheenisälle, että nyt on puolet perheestäsi kuolleena tuolla talossa. Kuvotti.”

Kuva_edited.png

Kirjan kirjoittaja Kari Hautamäki on työskennellyt ensihoitajana ambulanssissa kahden vuosikymmenen ajan. Kari on syntynyt ja kasvanut Ruotsissa, mutta Hautamäen ensimmäiset työvuodet kuluivat Lahdessa. Nyt Hautamäki asuu jälleen Tukholmassa ja työskentelee siellä ambulanssin ensihoitajana. 

 

Tulossa lokakuussa 2021.

Rebekka Härkönen:

Valmis tappamaan 

– Kaksinkertaisen elinkautisvangin tarina

Pasi Räty on tuomittu kaksi kertaa elinkautiseen ja istuu edelleen linnassa. Kun Härkönen haastatteli Rätyä aiemmin Turun Sanomiin, Räty sanoi, ettei voi tietää, tappaako hän vielä.

Räty on istunut tiettävästi Suomen pisimmän elinkautisen eli 22 vuotta. Ensimmäisen murhan Räty teki vuonna 1990 neljälläkymmenellä puukoniskulla, ja toisen murhan vuonna 2012 oltuaan kuukauden vapaana. Molemmat teot menivät raakuuden ja julmuuden perusteella murhiksi, eikä kummassakaan tuntunut olevan mitään järjellistä motiivia. 

 

Härkönen käsittelee kirjassa Rädyn elämänkaarta käyttäen lähteenään asiakirjoja ja asiantuntijoiden haastatteluja. Kirjassa otetaan kantaa faktojen pohjalta siihen, onko Rädyn kaltaisia muiden ihmisten hengelle vaarallisia henkilöitä mahdollista hoitaa vähemmän vaarallisiksi tai jos se ei onnistu, onko mahdollista olla päästämättä heitä koskaan vapauteen.

Tulossa joulukuussa 2021.

Rebekka Härkönen (s. 1976) on pitkän linjan journalisti ja uutistoimittaja. Hän on työskennellyt Turun Sanomissa ja Lännen Mediassa.

 

Viimeiset kahdeksan vuotta Härkönen on keskittynyt rikos- ja oikeusjournalismiin.

 

Härkönen palkittiin keväällä 2016 Turun Sanomissa ilmestyneestä tutkivasta jutustaan kolmella eri journalistipalkinnolla. Juttu kertoi Turun Kupittaan mielisairaalan vanhuspotilaiden kaltoinkohtelusta. Härkönen sai työstään Suuren journalistipalkinnon vuoden juttu -sarjassa, Tutkiva ry:n Lumilapio-palkinnon ja Sanomalehtien liiton Vuoden juttu -palkinnon.

DLK:n kirjasarja rikoksista kaupungeittain 
Ensimmäinen osa julkaistaan lokakuussa 2021.

Mitä rikoksia juuri sinun kaupungissasi on tapahtunut? Mitä hyytäviä ja selkäkarvoja nostattavia tarinoita kotikatusi ovat nähneet?

DLK:n kirjasarja alkaa Raumalta ja jatkuu muun muassa Turkuun. Kirjoja varten haastatellaan paikallisia poliiseja, asiantuntijoita sekä rikoksen uhreja ja heidän omaisiaan. 

 

Kirjasarjan kirjoittaa rikostoimittaja Linda Rantanen.

Onko sinulla tarina kerrottavana?
Etsimme jatkuvasti uusia kirjailijoita.