top of page
Eerika_Vera_Miettinen.jpg

Ei mulla ole ketään, Eerika sanoi, kun sosiaalityöntekijä kysyi, voiko tyttö luottaa johonkin aikuiseen.

Eerika oli lastensuojelun asiakas lähes syntymästään asti. Hänen vanhempansa käyttivät alkoholia, eivätkä osanneet huolehtia tytöstä. Eräänä iltana Eerikan äiti järjesti jälleen juhlat kotonaan, ja naapuri soitti poliisit. Eerika sijoitettiin kiireellisesti hänen isänsä ja äitipuolensa luokse.

 

Ajan kulkuessa iloinen ja sosiaalinen tyttö muuttui sulkeutuneeksi ja hiljaiseksi. "Se on salaisuus", Eerika vastasi, kun häneltä kysyttiin kotioloista. Naapurit, tytön biologinen äiti ja koulun henkilökunta huomasivat Eerikan hädän, mutta se ei riittänyt pelastamaan tyttöä. Pahan edessä tyttö pakeni mielikuvitusmaailmaansa.

Eerika-kirja kertoo yksityiskohtaisesti ja tarinanomaisesti tytöstä, jonka koko kansa tietää. Eerika murhattiin Helsingissä vuonna 2012, ja tapaus järkytti kaikkia. Kirjan tapahtumat sijoittuvat aikaan ennen Eerikan kuolemaan, ja tiedot on koottu lastensuojelun merkinnöistä sekä viranomaisten ja Eerikan lähisukulaisten haastatteluista. Lähiomaiset, esimerkiksi Eerikan isovanhemmat, ovat kertoneet tytön luonteesta sekä tapahtumista, joita ei voi lukea viranomaisten asiakirjoista.


Eerika joutui kokemaan elämänsä aikana paljon pahaa, mutta hän ei suinkaan ole ainoa. Osa kirjan tuotoista lahjoitetaan lasten ja nuorten toimintaan.

bottom of page